"/>

Subliniind importanța păstrării și onorării eroilor români, arhiva genealogică Descent.ro a realizat o centralizare a listelor eroilor români publicate de Ministerul Apărării Naționale sub numele "Evidența eroilor români identificați, ale căror oseminte sunt centralizate în Mausoleul eroilor români de la Mărășești". Această inițiativă oferă o resursă valoroasă pentru cercetători, istorici și pentru oricine dorește să afle mai multe despre eroii români înmormântați în Mausoleul eroilor români de la Mărășești.

Mausoleul eroilor români de la Mărășești, situat în comuna Mărășești din județul Vrancea, reprezintă un important monument funerar și simbol al eroismului românesc în Primul Război Mondial. Acest monument imponent a fost construit între anii 1923 și 1938 în memoria celor peste 5.000 de soldați români căzuți în luptele din zona Mărășești din perioada 1916-1918.

Centralizarea listelor eroilor români oferă o perspectivă asupra acestor personalități remarcabile care și-au sacrificat viața în luptele pentru apărarea patriei. Aceste liste cuprind, unde a fost posibil, informații precum numele, gradul militar, data și locul nașterii, unitatea militară și data și locul decesului.

Mausoleul eroilor români de la Mărășești este unul dintre cele mai importante locuri de înmormântare pentru eroii români din Primul Război Mondial. Monumentul a fost proiectat de arhitectul Ștefan Dumitrescu și se remarcă prin dimensiunile sale impresionante și prin simbolistica puternică pe care o reprezintă.

În interiorul mausoleului se află cripta principală, unde sunt depuse osemintele a peste 1.100 de eroi necunoscuți, precum și mormintele a peste 3.000 de eroi identificați. În incinta mausoleului se găsește și Muzeul Eroilor, care adăpostește obiecte personale, documente și fotografii care ilustrează viața și sacrificiul acestor eroi.

  • 2023-05-08
  • 1013

Cuvinte cheie

Inapoi la blog